Flagning

Flag

Flagning i Danmark

Fra Justitsministeriets hjemmeside, justitsministeriet/flagning-i-danmark:

“Det er i Danmark ikke tilladt at flage med andre nationalflag end det danske uden tilladelse fra politiet. Man må dog gerne flage med det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget uden tilladelse.”

Flagdage

Officielle flagdage er dage, som har en særlig national betydning.

Officielle flagdage i 2018: officielle_flagdage_2021.

Udenlandske flag

Fra justitsministeriets hjemmeside:

“Det er som udgangspunkt forbudt her i landet at hejse andet flag end Dannebrog.

Det er dog tilladt private at flage med det grønlandske flag og det færøske flag uden særlig tilladelse. Det er endvidere tilladt at flage med finsk, islandsk, norsk og svensk flag, uden at det er nødvendigt at indhente særlig tilladelse hertil.

Endelig er det tilladt at flage med FN-flaget og det europæiske flag – dvs. EU-flaget – uden særlig tilladelse.”

Hvornår må du flage på halvt?

Fra Bolius´ hjemmeside, bolius.dk/flagstaenger:

“At flage på halvt er et udtryk for sorg og bruges bl.a. ved død og bisættelser. Der flages også på halv stang hele langfredag. Den 9. april på dagen for Danmarks besættelse i 1940 flages der på halv stang indtil kl. 12 og derefter på hel stang.

Der gælder følgende regler for at flage på halvt:

  • Flaget hejses først helt til tops og hales derefter ned til en højde, så underkanten af flaget er ud for midten af flagstangen. Når flaget hales ned, hejses flaget først til tops og hales derefter helt ned.
  • Der kan flages på halvt på dagen for dødsfaldet. Ved bisættelser hejses flaget på halv stang, og når bisættelsen er overstået, hejses flaget på hel stang til solnedgang.”

 

 

grundejer.fyrmarken@gmail.com

 

www.fyrmarken-sivbjerg.dk