Ringkøbing-Skjern Museum

Levende historie omkring Ringkøbing Fjord

Kim Clausen, museumsdirektør, byder velkommen til museet på denne måde:

“På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan både store og små opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser. Museet har mange forskellige besøgssteder. På den måde kan I opleve den autentiske historie – lige dér hvor den foregik!

Naturen har til alle tider formet de vilkår, som mennesker har levet under, har udfordret og har tilpasset sig. På Ringkøbing-Skjern Museum kan du opleve, hvor forskelligt livet gennem tiden har været langs Vesterhavets nådesløse bølger, de frodige fjorde, den vidtstrakte hede og de snoede åer.”

På museets meget flotte hjemmeside kan du læse meget mere aktiviteter og udstillinger: http://www.levendehistorie.dk/. Her kun du også tilmelde dig nyhedsbrev.

Besøgssteder

Museet har en lang række besøgssteder:

Rundvisninger, guidede ture/ud i naturen

Museet tilbyder i løbet af året en lang række rundvisninger og guidede ture. Se på hjemmesiden hvornår og hvor!

Houvigfæstningen

Et af de steder, hvor museet tilbyder en guidet tur, er ved Houvigfæstningen nord for Søndervig. Turen kan varmt anbefales!

Se på museets hjemmeside, hvornår rundvisningerne finder sted: Det sker.

  

   

 

Kaj Munks Præstegård

    

Kaj Munk var modstandsmand med pennen som våben. Gennem digte, breve, prædikener og artikler udtrykte han sin modstand i sådan en grad, at han den 4. januar 1944 blev hentet af nazisterne og likvideret.

I dag fremstår præstegården, som da Kaj Munk boede i den med sin hustru og børn. Præstegården er desuden indrettet som museum med skiftende udstillinger og genstande.

Se: Kaj Munks Præstegård.

Bork Vikingehavn

  

De mange huse i Bork Vikingehavn er bygget som for 1000 år siden. Mød her vikingetidens håndværker og husfrue, der er i gang med dagens gøremål.Hør dem fortælle om vikingernes liv. Lad børnene lære vikingernes krigskunst. Blive klogere på vikingernes tro og besøg både den hedenske offerlund og den kristne stavkirke. Mærk stemningen!

Se: Bork Vikingehavn.

 

 

 

 

grundejer.fyrmarken@gmail.com

 

www.fyrmarken-sivbjerg.dk