Leje af sommerhus

Leje af sommerhus i Fyrmarken-Sivbjerg

Et ophold i et sommerhus i Fyrmarken-Sivbjerg er attraktivt hele året rundt. Hver årstid har sin charme.

Udlejningsbureaer

Følgende udlejningsbureauer lejer sommerhuse ud i Fyrmarken-Sivbjerg:

Admiral Strand Feriehuse: admiralstrand-lyngvig

DanWest: danwest-lyngvig

Esmark: esmark/nr-lyngvig

Feriepartner Danmark: Feriepartner – Nr. Lyngvig

Novosol: Novosol – Nr. Lyngvig

Sol og strand: sologstrand-lyngvig

Westerland: westerland-lyngvig

Feriehusportaler

Sommerhussiden – Nr. Lyngvig, se Sommerhus-siden – Nr. Lyngvig.

Dansk-Sommerhusferie: dansk-sommerhusferie-nr.lyngvig

Beskrivelser af området Fyrmarken-Sivbjerg/Nr. Lyngvig

Fra udlejningsbureauernes hjemmesider har vi hentet følgende beskrivelser om området:

Dansommer, se http://www.dansommer.dk/danmark/nr-lyngvig:

Som Vestkysten er et fyrtårn i dansk kystturisme, er det lokale Nr. Lyngvig Fyr både i fysisk og overført forstand områdets fyrtårn. Bygget i 1906, 38 m. højt og dermed Danmarks højest beliggende, giver det en fantastisk udsigt over det nordlige Holmsland Klit mellem Søndervig og Hvide Sande og sommerhusområdet Nr. Lyngvig. Her er også dansommers sommerhusudlejning.
Sommerhuse i Nr. Lyngvig omfatter plads 6-8 personer under 1 km. fra den brede sandstrand med enkelte småsten. Den bilfrie strand er udmærket med ”Det Blå Flag” for god badevandskvalitet. De høje klitter og fredede arealer omgivet af Vesterhavet og Ringkøbing Fjord betyder spændende naturoplevelser og dyreliv langs stierne ved strand og fjord fra et sommerhus i Nr. Lyngvig.
Sommerhuse i Nr. Lyngvig er perfekte udgangspunkter for aktiv ferie, enten på eller ved vandet som surfer eller paraglider. Et sommerhus i Nr. Lyngvig kan også giver husly til golfentusiaster, der har de lokale Holmsland Klit Golfklub, Henne Golfklub eller Dejbjerg Golfklub på feriekortet. Sommerhuse i Nr. Lyngvig ligger kun et ”monsterdrive” fra banerne.
En særlig lokal attraktion i Nr. Lyngvig er de gamle røde klitgårde med stråtag og den hvidkalkede kirke. Et sommerhus i Nr. Lyngvig har dog også sine kvaliteter. Spabad, adgang til internettet og gratis adgang til badeland. I hvilket sommerhus i Nr. Lyngvig vil du føle dig hjemme?

 

DanWest, se https://www.danwest.dk/sommerhuse/nr-lyngvig:

“Nr. Lyngvig ligger smukt på Holmsland Klits tange mellem den attraktive og livlige badeby Søndervig og den hyggelige og autentiske fiskerby Hvide Sande.
Det er et naturskønt område præget af nogle af de højeste klitter på Holmsland Klit, det brusende Vesterhav mod vest og den skønne rolige natur Ringkøbing Fjord mod øst.
Her findes store fredede hede- og naturområder med smukke lyngområder, lidt spredt skovbevoksning, høje majestætiske klitter og et spændende dyre- og planteliv.
Midt igennem dette område løber en skøn natursti, som fører både cyklister og gående igennem det smukkeste naturområde hen mod områdets stolte vartegn – det 38 meter høje Nr. Lyngvig Fyr, som er Danmarks højst beliggende fyr.

Strandunderholdning for hele familien

Det rolige sommerhusområde ligger idyllisk i skøn stilhed og er omkranset af Klittens højeste klitter og fredede naturområder.
Efter den sidste klitrække ligger den imponerende og sandede legeplads – den skønne sandstrand.
Stranden ved Nr. Lyngvig er bred med enkelte sten, og her vil voksne, børn og familiens hund nyde nogle pragtfulde dage, hvor der er god tid og masser af sand til at bygge de flotteste bygningsværker.
Børnene vil kunne konkurrere mod hinanden i en sjov og hyggelig feriedyst, alt imens familiens hund vil nyde en tur i bølgerne.
Der er med garanti plads til alle.
Tag også en aftentur til stranden med et tæppe, lidt godt i picnickurven og og nyd nogle skønne timer med synet af solen, der går ned over Vesterhavet, mens den sender de flotteste farver hen over himlen. Det er smukt og afslappende, og solnedgangen er særligt farvestrålende her på vestkysten.”

Esmark, se https://esmark.dk/nr-lyngvig/:

“Nr. Lyngvig ligger på den nordlige del af landtangen mellem Hvide Sande og Klegod. Navnet Nr. Lyngvig stammer fra de store og smukke lyngbevoksede arealer mellem landevejen og de imponerende klitter mod havet.

Et populært ferieområde

I Nr. Lyngvig er der flere rigtig gode feriehusområder, hvor ESMARK har sommerhuse i flere kategorier og prisklasser, og fælles for alle områderne er, at der hverken er særlig lang afstand til den storslåede Nordsø med de meget fine sandstrande, hvor det er oplagt med en badetur, ravfinding og bygning af sandslotte, eller til den idylliske og meget roligere Ringkøbing Fjord.

God cykelsti og skøn natursti

Langs med hovedvejen løber en ny, asfalteret cykel- og gangsti, som er særdeles velegnet til traveture og cykelture for de lidt mere krævende cyklister. Cykelstien fører dig helt til Hvide Sande og nordpå til Søndervig. Mellem hovedvejen og klitterne finder du den fine natursti med en lidt grovere belægning, som en meget attraktiv mulighed for motion, specielt trave- og løbeture; men også cykelture i den overordentlig skønne natur, hvor det interessante dyre- og fugleliv kan iagttages. Læs mere om de gode cykelforhold og -muligheder i området her.

Lyngvig Havn – en sand perle

På fjordsiden finder du Lyngvigs lille, hyggelige havn, som bestemt er et besøg værd. Det er en sand, lille perle midt i den vestjyske natur og en lille, historisk og stadig den dag i dag, autentisk fungerende fiskerihavn, hvorfra fjordfiskeriet har været eksistensgrundlag for mange af de lokale familier sammen med landbruget på de mange små gårde, som stadig ligger langs klitten i hele området.

I dag er der kun ganske få fiskere på Lyngvig Havn, som har fiskeriet som hovederhverv. Når du besøger havnen, varer det ofte ikke længe inden du er på talefod med de lokale, som gerne vil have en sludder – måske ikke på det mest formfuldendte udenlandsk; men med hjælp af tegn og enkelte internationale ord lader en samtale sig gennemføre og dertil måske en handel om et par friske fisk til aftensmaden.

Lyngvig Fyrtårn – områdets smukke vartegn

Det helt dominerende vartegn for Nr. Lyngvig er fyrtårnet Lyngvig Fyr, som kan ses fra hele det nordlige området ved Ringkøbing Fjord. Fyret er det højest beliggende fyrtårn i Danmark med en totalhøjde (inklusive klitten, som fyret er bygget på) på 53 m over havets overflade. For at nå toppen af fyret skal du forcere 79 trappetrin på klitten plus 149 trin inde i fyret, i alt 228 trin. Det er god motion, men belønningen for turen er helt fantastisk. Fra toppen af fyrtårnet har du en helt fantastisk udsigt over Holmsland Klit, fjorden, havet og det næsten 300 hektar store fredede hedeareal, som omgiver fyret.

Lyngvig Fyr blev opført i 1906, som følge af en tragisk strandingsulykke i 1903, hvor 24 søfolk omkom. Lyskeglerne fra fyret kan ses 40 km til søs og benyttes stadig som navigationspunkt af både fisker- og handelsflåden.

I forbindelse med Lyngvig Fyr findes et mindre naturhistorisk museum, hvor det rige dyre- og fugleliv, samt områdets historie er interessant beskrevet.”

Westerland, se westerland – nr. lyngvig:

“Nr. Lyngvig ligger på tangen mellem Hvide Sande og Søndervig.

Nr. Lyngvigs varetegn er fyret, som er et besøg værd. Fra det 38 meter høje fyr (Danmarks højeste) er der en fantastisk udsigt over det store fredede område, hvor man har mulighed for skønne gå og cykelture.

I Nr. Lyngvig kan du tage en cykeltur på Vestkyststien, der går fra Nymindegab i syd til Houvig i nord.

Fra fyret kan man ligeledes se de flotte klitter og den dejlige sandstrand, der om sommeren indbyder til leg, badning og hygge, og i foråret, samt efteråret indbyder til lange gåture.

På fjordsiden ligger en lille fiskehavn, hvor de lokale ”lander” deres fisk. Her kan du være heldig at købe friskfangede fjordfisk og ellers nyde den smukke natur og roen ved havnen.”

Sol og Strand: se sologstrand.dk/nr-lyngvig:

Generel

Nr. Lyngvig ligger på Holmsland Klit tangen, mellem Hvide Sande og Søndervig. Mod vest ses klitterne og Vesterhavet, og mod øst ligger Ringkøbing Fjord. Naturen omkring Nr. Lyngvig er meget smuk. Her findes bl.a. et 282 ha stor fredet område med høje klitter og et spændende dyre- og planteliv. Midt igennem dette område løber en natursti og Nr. Lyngvig Fyr er også placeret her. Fra det 38 m høje fyr, som er Danmarks højst beliggende fyr, kan I få en fantastisk udsigt over vandet og landskabet. Ved landevejen ud for fyret findes Nr. Lyngvigs ældste bebyggelse. En samling store, smukke klitgårde fra 1800-tallet, som alle er opført i røde sten og med stråtag. Den smukke, hvidkalkede kirke i Nr. Lyngvig er omgivet af lave klitter og har fjorden som baggrund. I Nr. Lyngvig findes desuden en restaurant, stort indendørs legeland og en hyggelig lille havn med fritidsbåde ved fjorden.

Strand

I Nr. Lyngvig er der bred sandstrand med enkelte sten og høje klitter. Stranden har desuden Blåt Flag. Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden.

Natur

Det store, smukke klitlandskab omkring Nr. Lyngvig Fyr er fredet og har nogle af de højeste klitter på Holmsland klit. Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur lever der mange planter og dyr i klitterne og på hederne.

Aktivitet

Ringkøbing Fjord er et af de meste kendte windsurfing-områder i Nordeuropa. Her findes derfor også 2 surf-centre. De store lavvandede områder gør det både nemt og sjovt at lære at surfe i trygge omgivelser. Området egner sig perfekt til trave- og cykelture, ikke mindst på naturstien. Ved Søndervig findes en 18-hullers golfbane. Desuden er der tennisbaner, et aktivitetscenter, en svømmehal, to badelande og ridecentre til rådighed i området. For lystfiskeren er området ligeledes attraktivt. Der kan fiskes fra kysten og i fiskesøer. Desuden arrangeres der havfisketure med kutter fra Hvide Sande.

Attraktion

Oplev den flotte udsigt fra toppen af Nr. Lyngvig fyr. Ved foden af fyret informeres der om områdets planter og dyr. Hvide Sande ligger midt på landtangen Holmsland Klit og er Danmarks 5. største fiskerihavn. I byen oplever I en blanding af livlig aktivitet og stille charme. Fiskernes Hus i Hvide Sande er et samtidsmuseum, der bl.a. fortæller historien om fiskens vej fra Vesterhavet til forbrugeren. I Hvide Sande arrangeres der desuden fiskeriauktion for turister.

Udflugt

Den gamle, kønne købstad Ringkøbing med de røde tegltage og de gamle brostensbelagte gader ligger ca. 18 km fra Nr. Lyngvig og er et besøg værd. Fuglereservatet Tipperne i bunden af Ringkøbing Fjord er et fuglemekka – tusindvis af trækfugle kan observeres her. LEGOLAND, ca. 100 km fra Nr. Lyngvig, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Løveparken i Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Mød mere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.

Admiral Strand:

Sommerhuse i Nr. Lyngvig imellem gamle gårde og Nr. Lyngvig Fyr

Få kilometer nord for Hvide Sande har vi Nr. Lyngvig. Et skønt område med masser af gamle bevaringsværdige bindingsværks gårde med stråtag, der ligger side om side med sommerhusene. Et dejligt område med masser af klitter, hvor de fleste sommerhusene ligger meget tæt på Vesterhavet. Midt i Nr. Lyngvig tæt ved stranden er Nr. Lyngvig fyr. Fyret er placeret midt i et stort fredet hede- og klitområde og ligger på toppen af en klit. Ved bunden af fyret, finder du den gamle fyrmester-bolig samt et lille museum med en udstilling om området. Her er desuden et rigt dyreliv rundt om fyret. Det er mugligt at komme op i fyret, hvor du får den skønneste udsigt over både området og Vesterhavet.

Tæt på Vesterhavet – tag en cykeltur rundt i klitlandskabet og oplev havet
Vesterhavet er altid et besøg værd. Bare det, at du kan mærke vinden i ansigtet, duften og smagen af saltvandet, er balsam for sjælen. Hvem elsker ikke at gå på opdagelse efter rav, der på disse kanter ikke er et sjældent syn. Nr. Lyngvig er et super skønt feriehusområde, og det kan opleves med lange gå- eller en cykeltur. Der er rigtig gode cykelforhold langs Holmsland Klit, da der er anlagte cykelstier hele vejen op ad Holmsland.

Nr. Lyngvig havn og frisk fanget fisk

På fjordsiden af Nr. Lyngvig, ligger en af de smukkeste pletter langs den jyske vestkyst. Her findes en meget lille lokal havn, hvor der bare ligger et par enkelt små lokale både – godt forankret til en lille bådebro. Ved bådebroen er der små fiskerhuse, hvor de lokale opholder sig, hvis de er på besøg i havnen – enten for at få den daglige snak eller blot sidde og nyde udsigten og funderer over tilværelsen. Er du til friskfanget rødspætter, ål eller lignende, er her en oplagt mulighed for en hyggelig stund med fiskestangen. En rigtig god mulighed for at fange friske fisk til tilberedning på grillen hjemme i sommerhuset. Fuglelivet er også ganske rigt i dette område. Der er masser at kigge på, hvis du blot sidder helt stille og nyder dyrelivet. Nr. Lyngvig er en skøn lille by langs Vestkysten, som næsten ingen aner findes.

Vi glæder os til at byde dig og din velkommen i et af vores sommerhuse i Nr. Lyngvig.

 

 

 

grundejer.fyrmarken@gmail.com

 

www.fyrmarken-sivbjerg.dk