Fyrværkeri

Et godt og sikkert nytår

Brug fyrværkeriet rigtigt nytårsaften og undgå skader. Husk fyrværkerirådene og hold afstand, når du skyder fyrværkeri af eller er tilskuer.

Find rådgivning om fyrværkeri på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside og på Borger.dk/fyrvaerkeri.

Fra Politiets hjemmeside:

“Nye regler for køb og anvendelse af fyrværkeri træder i kraft i 2014. Du må købe fyrværkeri fra 15. december til 31. december. Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til 1. januar.

De 5 fyrværkeriråd
1. brug altid beskyttelsesbriller

2. brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. gå aldrig tilbage til en fuser.

Godkendt fyrværkeri

Fyrværkeri skal være mærket med et SIK-nummer eller et CE-mærke. Hvis ikke det har et SIK-nummer eller et CE-mærke, er fyrværkeriet ulovligt, og du må derfor ikke anvende det. Der skal være en brugsanvisning på dansk trykt på fyrværkeriet, som blandt andet viser den afstand du og dine tilskuere skal holde til fyrværkeriet.

Som forbruger må du ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet med hjem til Danmark, og du må heller ikke via internettet købe fyrværkeri til levering fra udlandet. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

Du kan undersøge, om dit fyrværkeri er godkendt på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Se: Sikkerhedsstyrelsen – fyrværkeri.

Afstand til stråtag

Fra Politiets hjemmeside:

“Det er forbudt at affyre fyrværkeri inden for 100 meter fra bygninger med let antændeligt tag (stråtag mv.), stakke eller andre oplag af let antændelige stoffer.

Det er også forbudt at affyre inden for 100 m af nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer eller anden brændbar vegetation.

  • Disse regler gælder ikke Knaldhætter (amorces), knaldbånd (amorcesbånd), knaldperler, knaldpropper, knallerter, bordbomber, trækbordbomber, stjernekastere og isfontæner.

Affyring af raketter
Det er forbudt at affyre raketter inden for 200 meter fra bygninger med let antændeligt tag (stråtag mv.), stakke eller andre oplag af let antændelige stoffer.

Du må heller ikke affyre raketter inden for 10 meter fra åbninger i bygninger, f.eks. porte, døre og vinduer.

Vær opmærksom på, at affyrer du raketter i vindens retning, skal du fordoble de afstande, der er anført ovenfor.”

 

 

 

 

 

 

spiren@tdcadsl.dk

www.fyrmarken-sivbjerg.dk