Gåture

En lang gåtur hver dag er, hvis man kan, et “must”, når man er i sommerhus i Fyrmarken-Sivbjerg.

Til havet/stranden

En gåtur til havet er for mange “nr. 1”. Fra sommerhusområdet går man over et fantastisk hede/lyng-landskab til klitterne, og derefter over klitterne til havet.

Der er fra Fyrmarken-Sivbjerg 3 nedgange til havet/stranden. Nedgangene er med skilte mærket C66 (ved Lyngvig Fyr), og længere mod nord C67 og C68. En gåtur fra Fyrmarken-Sivbjerg til Lyngvig Fyr (C66), over klitterne til havet/stranden, ad stranden til opgang C68 og tilbage til Fyrmarken-Sivbjerg tager mellem 45 og 60 minutter. Her nogle billeder fra gåturen:

    

    

På stranden ved Lyngvig Fyr kan man også gå mod syd til opgang C65 og C64 ved Lyngvig Camping, gå tværs over campingpladsen og langs landevejen hjem til Fyrmarken-Sivbjerg. En lidt længere gåtur på ca. 1½ time.

Hvis man har mod på en noget længere gåtur, kan en gåtur på stranden til Hvide Sande anbefales. Længde ca. 2½ time. Og så skal man så have arrangeret transport tilbage til Fyrmarken-Sivbjerg.

Til Lyngvig Havn

En gåtur til Lyngvig Havn kan absolut anbefales. Lyngvig Havn, som blev anlagt i 1906, da Lyngvig Fyr skulle bygges, er en hyggelig havn ved Ringkøbing Fjord.

Gå til landevejen af den nordlige udkørsel fra Fyrmarken-Sivbjerg til landevejen, gå lidt nord på af cykelstien og kryds landevejen ved Lyngvig Havnevej. Hvis du er heldig, kan du købe fisk på havnen. Husk: spørg aldrig – på forhånd – efter prisen. Du kan være sikker på, at den er rimelig!

Tilbage fra havnen går nu langs fiskehusene op til den sti, som går ind mellem sommerhusene bag Sandslottet. Du krydser landevejen ved Sandslottet.

Billeder fra Lyngvig Havn: Lyngvig Havn.

 

 

 

 

 

 

grundejer.fyrmarken@gmail.com

 

www.fyrmarken-sivbjerg.dk