Andre museer og oplevelsescentre

Vestjyllands Kunstpavillon – Arne Haugen Sørensen Museum

  

Se museets hjemmeside vestjyllandskunstpavillon, hvor museet præsenteres på denne måde:

“Få en kulturoplevelse udover det sædvanlige i den arkitektonisk skønne kunstpavillon med skiftende udstillinger, foredrag og musikalske events. se mere

Besøg også den hyggelige café med smuk udsigt over søen i Videbæks anlæg, hvor Jens Lunds skulpturer og andre kunstværker også kan ses.

Arne Haugen Sørensen Museum med mange fantastiske kunstværker er åbnet den 10. september 2017.”

Se i øvrigt omtalen her på hjemmesiden af Ringkøbing Kirke, hvor Arne Haugen Sørensen har malet altertavlen: Kirker.

Naturkraft

(Illustration: Thøgersen & Stouby)

Fra Ringkøbing-Skjerns Kommunes hjemmeside:

Det var et enigt byråd, der på byrådsmødet tirsdag d. 13 juni besluttede at forhøje kommunens tilsagn til oplevelsescentret NaturKraft med 20 mio. kroner og dermed sætte gang i projektet.

– Det er en rigtig god dag for hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Med byrådets bevilling kan startskuddet for Naturkraft endelig lyde. Det er et mangeårigt, visionært arbejde, der nu realiseres, og det betyder, at vi kan se frem til om ganske få år at indvie en attraktion af høj international klasse, der vil give et boost til områdets vækst og turismeudvikling, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Med den nye bevilling forhøjer Ringkøbing-Skjern Kommune sit samlede tilsagn til projektet til i alt 100 mio. kroner. Dermed er der nu givet samlede tilsagn til projektet for 230 mio. kroner.

Ud over bevillingen fra kommunen er projektet bl.a. støttet af flere fonde. A.P. Møller Fonden besluttede sidste år at bevilge 100 mio. kroner til NaturKraft, ligesom Augustinus Fonden så sent som i sidste måned bevilgede 10 mio. kroner. Herudover er der modtaget tilsagn fra vindmøllekoncernen Vestas, Færchfonden og en lokal virksomhed, ligesom der er modtaget støttebeløb fra “Erhvervsvækst Ringkøbing” til modningsarbejdet.

De ekstra 20 mio. kroner fra byrådet finansieres som udgangspunkt af engangsindtægter, blandt andet fra salget af HMN Naturgas, og bevillingen får derfor ingen betydning for kommunens driftsbudgetter eller prioriteringen af andre anlægsbudgetter.

Indsigt i naturens kræfter
NaturKraft-parken på 50 hektar skal ligge både natur- og bynært lige uden for Ringkøbing – tæt på Ringkøbing Fjord, Stadil Fjord, Vonåen og Vesterhavet. Hele anlægget skal med udgangspunkt i den lokale natur skabe forståelse og indsigt i naturens kræfter, menneskets samspil med naturen historisk og aktuelt, samt bevidsthed om, hvordan vi hver for sig og sammen kan bidrage til en bedre balance mellem naturens ressourcer og menneskers behov.

Målgruppen er turister og lokale, der vil blive tilbudt videnbaserede, action-prægede og sanselige oplevelser. Som en seriøs attraktion vil NaturKraft også opbygge en skoletjeneste, der kan bruges til at understøtte læringsmål over en bred front fra indskoling til og med gymnasiet.

NaturKraft har et samlet anlægsbudget på minimum 250 mio. kroner. Med byrådets tilsagn sættes der nu gang i etableringen af parken. De sidste 20 mio. kroner, der mangler for at nå budgetrammen forventes fortsat finansieret gennem fonde og andre eksterne finansieringsmuligheder.

– Vi tror på en fuld finansiering af projektet, men hvis det mod forventning skulle blive svært at finde de sidste 20 mio. kroner, så tilpasser vi projektet, siger Iver Enevoldsen.

Om NaturKraft

Læs mere på www.naturkraft.dk. 

 

 

grundejer.fyrmarken@gmail.com

 

www.fyrmarken-sivbjerg.dk